Nieuwbouw Project Weideblick aan de Schutsluis in Meppel, 7 bijna energie neutrale ééngezinswoningen (huur)

Huurprijzen van € 1.375,- tot € 1.425,- per maand

Inschrijfformulier 2024 huurwoning Sens Makelaars

Brochure Verhuur 7 woningen Meppel

Project Weideblick in Meppel

Nieuwbouw Huurwoningen in Weideblick, Meppel, Schutsluis 2, 4, 6, 12, 14,16 en 18.

Beschrijving

Project Weideblick in Meppel

Nieuwbouw Huur 7 ruime uitgebouwde ééngezinswoningen (BENG) in Weideblick, Meppel, Schutsluis 2, 4, 6, 12, 14, 16 en 18.

Te huur, 7 luxe fraai afgewerkte en ruime ééngezinswoningen.

In de wijk Weideblick, de populaire nieuwbouwwijk van Meppel aan de Schutsluis worden 7 luxe ééngezinswoningen gebouwd op ruime kavels. De woningen krijgen standaard een houten berging in de achtertuin. Verhuur per 1 juli 2024 (onder voorbehoud).

De huurprijzen tussenwoningen € 1.375,– per maand en hoekwoningen € 1.425,00 per maand.

MEPPEL

In Weideblick zelf komt ook een groot aantal voorzieningen, maar het leuke is dat je ook vlakbij het gezellige centrum van Meppel woont. Een mooie compacte stad waar je heel goed kunt winkelen met mooie terrassen, cafés en restaurants. Het theater Ogterop heeft een indrukwekkende programmering voor de hele familie en door het jaar heen zijn er talloze evenementen en activiteiten. Natuurlijk is er ‘donderdag meppeldag’: zes opeenvolgende donderdagen in juli en augustus waar van alles wordt georganiseerd. Het was al een groot regionaal bekend marktevenement en inmiddels is het uitgegroeid tot het leukste stadsfestival met internationale allure.

WEIDEBLICK

Weideblick is de nieuwste wijk in Meppel. Wie wil er nou niet wonen in een mooie nieuwe duurzame wijk, aan de stadsrand, naast verschillende prachtige natuurgebieden? De ideale combinatie van het comfort van de stad en de vrijheid van de natuur. Deze wijk was vroeger weideland en daarom komt er ook nu veel water en groen terug. Aan de rand van de wijk komt een landschapspark en de natuurgebieden Giethoorn en de Weerribben liggen bijna in je achtertuin. Uniek in Nederland! De bebouwing en de wegen zijn ruim opgezet met goede routes naar de stad, het NS-station, de snelwegen en het buitengebied.

Deze eengezinswoningen hebben een mooie architectuur. Ze zijn zeer energiezuinig. Zo zijn de woningen standaard uitgevoerd met individuele bodemwarmtepompen inclusief triple HR +++ glas in de gehele woning en vloerverwarming op de begane grond en verdieping. Daarnaast zijn de gevels voorzien van voorzieningen voor de gierzwaluw en dwergvleermuis en zijn vogelvides geplaatst over de gehele breedte van de gevel. Ook in het openbaar gebied is rekening gehouden met de dwergvleermuis en is vleermuisvriendelijke verlichting (batlampen) geplaatst. De woningen zijn op de begane grond uitgebouwd en voorzien van tuindeuren.  De woningen worden opgeleverd met een luxe keukeninrichting met Atag inbouwapparatuur. Ook het sanitair is luxe (Villeroy & Boch), tegelwerk uitgevoerd in wit wandtegelwerk en een grijze vloertegel, zwevend toilet en een glazen douchewand/deur.

Indeling:

Begane grond

Hal, toilet met fonteintje, installatieruimte, meterkast, trap naar 1e verdieping en toegang tot de mooie tuingerichte uitgebouwde woonkamer met openslaande tuindeuren met zijramen tot de vloer in de achtergevel. Open keuken voorzien van inductie kookplaat, afzuigkap met koolstoffilter, koel/vriescombinatie, vaatwasser en combi magnetron.

1e verdieping

De eerste verdieping van deze woning heeft drie ruime slaapkamers. De badkamer heeft een douche, een wastafel en een tweede wandcloset. De douche zal worden afgeschermd met een glazen wand. Naast de vloerverwarming kan de badkamer extra worden verwarmd met een elektrische wandradiator.

Zolder

De ruime zolder is met een vaste trap bereikbaar en is voorzien van een Velux dakraam. Er kan een extra slaapkamer worden gerealiseerd op kosten en initiatief van huurder Dit dient wel eerst bij ons aangevraagd te worden. Zolder is voorzien van een aansluiting wasmachine en droger. Een gedeelte van de technische installaties zijn op de zolder gesitueerd.

TUIN

De tuinen liggen aan de Noordzijde en is aan de achterzijde via een achterom bereikbaar. In de tuin staat een houten berging met genoeg ruimte voor fietsen en tuingereedschap. Aan de achterzijde zal een poort met hekwerk worden geplaatst. Aan de voorzijde (Zuiden) worden de woningen voorzien van mooie veranda’s.

BIJZONDERHEDEN WONINGEN:

 • 7 uitgebouwde huur eengezinswoningen waaronder 2 hoekwoningen, en 5 tussenwoningen
 • Sleuteluitgifte en verhuur per 1 juli 2024 (onder voorbehoud)
 • Huurprijzen € 1.375,- (tussenwoningen), € 1.425,- (hoekwoning)  per maand.
 • De woningen zijn nog in aanbouw, bezichtiging is dan ook niet mogelijk
 • Parkeren op openbaar terrein
 • De zijtuinen en achtertuinen van de woningen worden (gedeeltelijk) afgeschermd met hekwerk met hedera. Zie situatietekening in de brochure. Hiervoor geldt een instandhoudingsplicht
 • De woningen zijn voorzien van zonnepanelen
 • De woningen worden voorzien van een individuele bodemwarmtepomp en een 200 liter boiler (door de warmtepomp aangestuurd)
 • De woningen worden voorzien van een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning
 • Alle woningen zijn gas-loos en energiezuinig (Beng)
 • Vloerverwarming op de begane grond en 1e Op zolder geen vloerverwarming.
 • Luxe keukeninrichting met inbouwapparatuur
 • Luxe badkamer, ter ondersteuning van de warmte zal er een elektrische radiator (bij) geplaatst worden
 • De voorzijde voorzien van prachtige veranda’s
 • Aan de achterzijde wordt een terras in betontegels aangelegd met een pad naar de berging.
 • Gemeenschappelijke achterpaden.
 • Voor de aansluiting van telefoon/internet wordt een loze leiding vanaf de meterkast naar de woonkamer, 1 slaapkamer en zolder aangelegd.
 • Er zijn grondvoorwaarden door de gemeente Nijeveen opgelegd aan de eigenaar. Alle bewoners zijn verplicht deze na te leven. Deze verplichtingen bestaan uit erfdienstbaarheden ten behoeve van kavels onderling, afvoer hemelwater, erfdienstbaarheid zij/achterpad, gedoogplicht kabels en leidingen, instandhouding van toepassing zijnde erfafscheidingen (hekwerk met hedera). Deze voorwaarden zullen in de huurovereenkomst worden opgenomen.

DOOR HUURDER ZELF UIT TE VOEREN

 • Afwerking aan de binnenzijde: behangen, schilderen (van de trap), vloerafwerking en stofferen.
 • Afwerking buitenzijde: tuininrichting (binnen 6 maanden na oplevering) en eventuele erfafscheiding met de buren.
 • Aansluiting telefoon/internet/tv/radio

VERHUURINFORMATIE

De woningen zijn op dit moment in aanbouw. Het is dan ook niet mogelijk om de woningen te bezichtigen.

Alleen inschrijvingsformulieren die volledig zijn ingevuld, ondertekend en waar alle gevraagde informatie/bijlagen bijzitten worden in behandeling genomen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Team Sens makelaars

Extra informatie

koop of huur

Huur

plaats

Meppel

status

Te huur

soort woning

Eengezinswoning

type

Nieuwbouw