Rijksstraatweg 174, Teuge

Vraagprijs € 289.000,-- kosten koper

Karakteristieke en monumentaal voorhuis van een  woonboerderij met erf en tuin, gelegen op een perceel van 178 m2 erfpachtgrond.  De boerderij ligt nog net in de bebouwde kom en grenst aan de nieuwste mooie uitbreidingswijk “Park van Teuge”.

 

Beschrijving

Karakteristieke en monumentaal voorhuis van een  woonboerderij met erf en tuin, gelegen op een perceel van 178 m2 erfpachtgrond.  Het voorhuis is op de zuid-west zijde gesitueerd. Hierdoor zijn alle kamers licht en zonnig.

Geschiedenis

Het oorspronkelijke bouwjaar van deze IJsselhoeve, genaamd ‘t Slyck, is 1823.  In de loop van de tijd is de IJselhoeve uitgebreid met een aanbouw aan de straatzijde (1920), is deze aan de binnenzijde diverse malen ingrijpend verbouwd (1980 en 2008 en in 2022).  Uiteraard overeenkomstig de voorschriften van de Gemeentelijke Monumentenzorg. De binnenzijde is recent gemoderniseerd en de elektrische installatie is volledig vernieuwd. Het oorspronkelijke voorhuis met een klein gedeelte van het achterhuis waarin de badkamer is gesitueerd wordt nu te koop aangeboden.

Ligging en bereikbaarheid

Het geheel ligt nog net in de bebouwde kom en grenst aan de nieuwste mooie uitbreidingswijk “Park van Teuge”.

De ligging in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen is bijzonder centraal.  Alle steden maar ook Twello met uitgebreid winkelaanbod en NS station zijn in de buurt. De opstapplaats voor de bus ligt slechts op enkele tientallen meters verwijderd.  Goede aansluiting A1 (Twello) en A50 (Apeldoorn).

Indeling begane grond

Entree met trapopgang, zitkamer op de zuid-westzijde, eetkamer op de zuidzijde, moderne keukeninrichting voorzien van inductiekookplaat, vaatwasser, koelkast en combi magnetron, tussenhal met recent gemoderniseerde toiletruimte en prachtige royale badkamer. De badkamer is voorzien van douche met draingoot, wastafel en aansluiting wasmachine en droger.

1e verdieping

Op de 1e verdieping bevinden zich 2 kamers. Eén royale slaapkamer en een zolderkamer met opstelling cv. Het betreft een gemeentelijk monument op erfpachtgrond. De erfpachtcanon bedraagt  2.287,50 per jaar. De canon wordt jaarlijks geïndexeerd. Looptijd erfpacht overeenkomst tot 01-01-2061.

 

Extra informatie

plaats

Teuge

koop of huur

Koop