Rijksstraatweg 176, Teuge

Vraagprijs € 259.000,- kosten koper

Karakteristieke en monumentale royale helft van dubbele woonboerderij met tuin, dierenweitje en 2 houten schuren gelegen op een perceel van 723 m2 erfpachtgrond.

Beschrijving

Algemeen

Karakteristieke en monumentale royale helft van dubbele woonboerderij ’t Slyck met tuin, dierenweitje en 2 houten schuren gelegen op een perceel van 723 m2 erfpachtgrond.  Verkoper huurt daarnaast nog een perceel grond (tijdelijk huurcontract) van circa 1.722 m2.

Geschiedenis

Het oorspronkelijke bouwjaar van deze IJsselhoeve, genaamd ‘t Slyck, is 1823.  In de loop van de tijd is de IJselhoeve uitgebreid met een aanbouw aan de straatzijde (1920) en deze is aan de binnenzijde diverse malen ingrijpend verbouwd en in 1980 grotendeels afgebroken en “nieuw” in oorspronkelijke bouwstijl opgebouwd. Uiteraard overeenkomstig de voorschriften van de Gemeentelijke Monumentenzorg.  Tijdens de laatste ingrijpende verbouwing is de woonboerderij ook geïsoleerd (muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas,  gedeeltelijk voorzetramen, dakisolatie).

Ligging en bereikbaarheid

Het geheel ligt nog net in de bebouwde kom en grenst aan de nieuwste mooie uitbreidingswijk “Park van Teuge”.

De ligging in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen is bijzonder centraal.  Alle steden maar ook Twello met uitgebreid winkelaanbod en NS station zijn in de buurt. De opstapplaats voor de bus ligt slechts op enkele tientallen meters verwijderd.  Goede aansluiting A1 (Twello) en A50 (Apeldoorn).

Indeling Begane grond

Entree, woonkamer met inbouw haard en plavuizen vloer, dubbele deuren naar de ruimte eetkamer met gaskachel, ruime keuken met eenvoudige keukeninrichting en deur naar tuin, kelder, toiletruimte. Woonkamer en eetkamer zijn voorzien van vloerverwarming.

De woonboerderij wordt verwarmd door middel van centrale verwarming op de verdieping en vloerverwarming op de begane grond. Daarnaast is er nog een inbouwhaard/houtkachel en gaskachel aanwezig.

1e verdieping

Op de 1e verdieping bevinden zich 4 (slaap) kamers, een kleine werkkamer en een ruime maar eenvoudige badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet.

Bijzonderheden

Het betreft een gemeentelijk monument op erfpachtgrond. De erfpachtcanon bedraagt € 2.410,- per jaar (tot en met 30-06-2025 vast, hierna jaarlijkse indexering. Herziening van de canon op 01-07-2060)

Het is mogelijk ook de andere helft van deze woonboerderij (nummer 174) te kopen. Deze kan uitsluitend in combinatie met nummer 176 worden gekocht en is niet afzonderlijk te koop.

De verkoop van nr. 174 geschiedt in bewoonde staat.

De feitelijke kadastrale grenzen zijn in de praktijk niet goed zichtbaar omdat de bewoners van 176 en 174 onderling afspraken hebben gemaakt over het gebruik.

Bij verkoop zullen nieuwe duidelijke afspraken worden gemaakt in het onderhandelingstraject.

Extra informatie

plaats

Teuge

adres

Rijksstraatweg 176

prijs

Vraagprijs € 259.000,- kosten koper

status

Te koop

soort woning

Woonboerderij

type

Twee onder één kap

bouwjaar

oorspronkelijk bouwjaar 1823

perceeloppervlakte

723 m2

inhoud

450 m3

woonoppervlakte

130 m2

kamers

7 kamers

slaapkamers

4 slaapkamers

buitenruimte

grote tuin en dierenweitje

bijzonderheden

Gemeentelijk monument op erfpachtgrond

koop of huur

Koop

Locatie