Wij helpen u daar graag mee

Sens Makelaars heeft jarenlang ervaring in de begeleiding van kopers. U zoekt de perfecte woning op de juiste plek en wil deze voor een juiste prijs aankopen. Niet te duur natuurlijk.

1. De oriëntatiefase

Wij kijken naar uw persoonlijke situatie op het moment van aankoop, maar kijken ook naar uw toekomst. Hoe ziet deze er over een paar jaar mogelijk uit. Ook daar houden wij rekening mee. Een eer om mensen te mogen helpen en te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar de perfecte woning.

2. De zoek fase en onderzoek fase

Wanneer we een woning hebben gevonden welke u graag wilt bezichtigen, regelen wij voor u de afspraak. Wij zullen voor de afspraak al een eigen onderzoek uitvoeren. Met betrekking tot de omgeving op het gebied van (ongewenste) ontwikkelingen en bijzonderheden. Tijdens de afspraak zullen wij vooral letten op de bouwkundige staat van de woning. Hoe is het onderhoud, zijn er gebreken, kan er asbest aanwezig zijn. Voor u is het vooral belangrijk om een gevoel bij de woning te krijgen. Niet alleen of de woning voldoet aan uw wensen en eisen, maar vooral of u een klik met de woning heeft.

3. Bezichtigingen

Wij wijzen u op de bijzonderheden van een woning. Wij beoordelen de bouwkundige staat van de woning, de verbouwings-, en/of uitbreidingsmogelijkheden van de woning. Ook de omgeving van een woning is belangrijk. Zijn er bijzonderheden of ontwikkelingen in de nabije omgeving waar wij u op moeten attenderen.

4. Onderhandelingen

Na de bezichtiging horen wij van u of u eventueel verder wilt met deze woning. Wij kunnen u dan adviseren met onze bevindingen. Ook begeleiden wij u opnieuw wanneer u de woning voor een tweede keer wilt bezichtigen. Wanneer u zeker bent dat u uw droomwoning gevonden heeft, gaan wij een vervolgonderzoek uitvoeren. Wij kijken naar bestemmingsplannen, recht van overpad, kadastrale gegevens, erfdienstbaarheden, energielabel. Bij het kopen van een appartement onderzoeken wij of de VVE gezond is, we beoordelen de meerjarenbegroting, is er een huishoudelijk reglement en wat staat daar in. Het vooronderzoek is afgerond, hierna kan de waarde worden bepaald en in overleg met u de onderhandelingen worden gestart.

Voordat wij namens u een bod uitbrengen op een woning, zullen wij u hierin goed adviseren. Hiervoor kijken wij niet alleen naar de waarde van de woning maar ook naar alle factoren die invloed op de marktwaarde kunnen hebben. Ook de voorwaarden waaronder wij een bod uitbrengen zullen wij samen bespreken.

5. Koopovereenkomst

Wanneer wij bij het onderdeel -acceptatie bod- komen zal de voorlopige koopakte worden opgemaakt door de verkopende makelaar. Wij gaan deze samen met u, stap voor stap doornemen. Wanneer wij de akte samen hebben doorgenomen, voor u alles duidelijk is en alle gemaakte afspraken goed in de akte zijn opgenomen, kan de voorlopige koopakte door u getekend worden.

Na drie dagen bedenktijd is de koop in principe definitief. Ook daarna moet nog het één en ander geregeld worden. De financiering van uw woning. Hier hebben wij vanzelfsprekend een ontbindende voorwaarde voor opgenomen in de koopakte.

6. Oplevering en overdracht

De notaris zal een concept akte van levering en een nota van afrekening sturen. Ook deze nemen wij voor u door om te controleren of alles volgens afspraak is vastgelegd.
Voordat de definitieve akte van levering zal worden getekend bij de notaris, vindt er een sleuteloverdracht plaats tussen de verkoper en u als koper van de woning. Ook daar zullen wij bij aanwezig zijn. Samen met u lopen wij door de woning om te zien of alles in de staat is zoals wij hadden afgesproken. Daarna gaan we door naar de notaris voor de laatste handtekening. Als ook de financiering definitief is geregeld is het wachten op het moment van de eigendomsoverdracht aangebroken. Een tijd die u zelf kunt gebruiken om alle voorbereidingen voor de verhuizing te plannen.

Voordat de definitieve akte van levering zal worden getekend bij de notaris, vindt er een sleuteloverdracht plaats tussen de verkoper en u als koper van de woning. Ook daar zullen wij bij aanwezig zijn. Samen met u lopen wij door de woning om te zien of alles in de staat is zoals wij hadden afgesproken. Daarna gaan we door naar de notaris voor de laatste handtekening.

Gefeliciteerd! U bent de nieuwe eigenaar. Uiteraard zien wij u in de toekomst graag weer terug als u toe bent aan een volgende of nieuwe stap in uw “woon carrière”.