Zelf verkopen maar wel uw woning op Funda!

Wanneer u zelf uw woning wilt verkopen, kunt u bij Sens Makelaars kiezen uit verschillende onderdelen. Wat u zelf kunt, doet u zelf. En waar u hulp bij nodig heeft, doen wij voor u.

Het voordeel van het zelf doen van bepaalde onderdelen, is dat u flink kunt besparen op de makelaarskosten. Toch heeft u bij ons altijd een makelaar achter de hand die u bij kan staan als het nodig is. En niet alleen tijdens kantoortijden, maar ook ’s avonds en in het weekend. En heeft u toch tijdens het traject meer hulp van ons nodig dan dat u had ingeschat? Geen probleem, dan nemen wij het weer van u over. En weet u wat ook zo fijn is? Kandidaten die reageren op uw woning, verplichten wij niet tot het invullen van een formulier, maar kunnen ook gewoon Sens Makelaars bellen of mailen.

1. Opname van de woning

Wij nemen alle specifieke kenmerken en bijzonderheden van de woning met u door. Wij vragen u informatie aan te leveren zodat u een koper goed kunt informeren. Samen met u nemen we door hoe we uw woning zo aantrekkelijk mogelijk kunnen presenteren voor de verkoop. Vaak lukt dat al na wat praktische tips.

2. Vaststellen vraagprijs

Wij kennen de plaatselijke en regionale woningmarkt van binnen en buiten waardoor wij de waarde van uw woning goed kunnen bepalen en zullen samen met u een realistische vraagprijs vaststellen. Bestemmingsplan, erfdienstbaarheden, zakelijke lasten en alle bijzonderheden die aan uw woning verbonden zijn, zijn medebepalend voor de vraagprijs en de uiteindelijke opbrengst van de woning.

3. Promotie woning

– Foto’s: Voor de promotie van uw woning zijn er foto’s nodig. Deze foto’s kunt u zelf maken. Wij stellen wel eisen aan de kwaliteit van de foto’s, de foto’s moeten bijvoorbeeld altijd scherp en goed van kleur zijn. Natuurlijk kunnen wij ook de foto’s voor u maken.

– Plattegronden: Het is altijd verstandig om goede plattegronden van de woning te laten zien. U kunt deze zelf maken of door ons laten verzorgen. Wij verwachten wel een juiste maatvoering in de plattegronden. Dat zijn we als makelaar namelijk verplicht.

– Brochure: Veel kandidaten vinden het prettig om een brochure van uw woning te kunnen inzien. Ook de brochure zou u zelf kunnen maken, wij hebben hiervoor een concept (in PowerPoint) waar u gebruik van kunt maken. Natuurlijk kunnen wij ook de brochure voor u maken.

– Adverteren: Wij plaatsen uw woning op Funda en op onze eigen website. Ook maken wij gebruik van Social Media, zoals Facebook. Voor de advertentie moet er een omschrijving van uw woning gemaakt worden. Deze kunt u zelf maken. Wij kunnen u er ook mee helpen.

– Te-koop borden: Wij beschikken over te-koop borden met felle Sens kleuren die enorm opvallen, deze borden stellen wij in bruikleen. Onze te-koop borden kunnen in de tuin geplaatst worden, maar wij hebben ook speciale raamborden. Extra aandacht voor uw woning dus! U mag zelf bepalen of u een tuinbord of een raambord of beide wilt gebruiken.

– Open huis en kijkmiddagen: U kunt mee doen met open huis dagen en kijkmiddagen, maar u mag dit ook helemaal zelf regelen. Wij passen voor u de advertenties aan op Funda, website Sens Makelaars en Facebook.

4. Bezichtigingen

De bezichtigingen kunt u zelf doen. Vooraf krijgt u van ons tips hoe u het beste een bezichtiging kunt uitvoeren.

5. Onderhandelingen

Wanneer er een openingsbod is uitgebracht starten doorgaans de onderhandelingen. Dit doen wij voor u. Wij zorgen ervoor dat naast een goede opbrengst van de woning ook de juiste voorwaarden en condities worden overeengekomen. Gedurende dit hele proces houden wij u van elk nieuws op de hoogte en overleggen alles met u. Wilt u juist zelf de onderhandelingen voeren? Ook dat kan natuurlijk.

6. Koopovereenkomst

Nadat er een mondelinge overeenkomst tot stand is gekomen tussen u en de koper, moet er een koopakte opgemaakt worden. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of dit te laten doen door Sens Makelaars.

7. Oplevering en Overdracht

De oplevering van de woning en de overdracht bij de notaris kunt u geheel zelf regelen. Uiteraard kan Sens Makelaars u hier ook bij begeleiden.